Posebnu ponuda proizvoda s popustom do 30%! Iskoristite kupon “30%“!

UVJETI I ODREDBE

OSNOVNI PODACI

Naziv: DIANA DIZAJN j.d.o.o. 

Sjedište: Stara cesta 20, 10251 Leskovac, Hrvatska

Upisano u sudski registar: trgovački sud u Zagrebu

MBS: 04770188

OIB: 47989010272

IBAN PBZ: HR8523400091110882566
IBAN ZABA: HR7823600001102632789

Temeljni kapital: 10,00 kuna uplaćen u cijelosti

Članovi uprave: Diana Viljevac

[email protected]

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene u našoj web trgovini. Isporučitelj robe ponuđene n719704a ovim stranicama je tvrtka Diana Dizajn j.d.o.o. 

Kupac je svaki posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, naruči i plati te sa time sklopi Ugovor sklopljen na daljinu.

Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.dianaviljevac.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14; 110/015), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija I ugovora na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

Diana Dizajn j.d.o.o. , putem Internet trgovine omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u web ponudi. Proizvodi su opisani i predstavljeni na detaljan način, boja proizvoda može varirati uslijed rasvjete i postavka monitora.

Cijene su izražene u eurima i ne uključuju PDV.

Zaključno s kupnjom,vrijedi cijena na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe.

Diana Dizajn j.d.o.o.. zadržava pravo izmjene cijena u bilo kojem trenutku bez prethodne najave, te pokretanje sniženje cijena i posebne akcije.

Za narudžbe zaprimljene od kupaca koji žive van EU, mogući su dodatni troškovi carine i poreza, koju plaća kupac.

Diana Dizajn j.d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

Uvjeti poslovanja odnose se na internet trgovinu.

( odnosi se na povrat robe i sredstava, reklamacije i prigovori )

NARUDŽBE

Diana Dizajn j.d.o.o. zadržava pravo da odgodi dostavu narudžbe, ukoliko postoji problem sa naplatom narudžbe ili je kupac dao nepotpune podatke o dostavi.

Ako naručen proizvod nije dostupan (privremeno ili je rasprodan), kupac će biti obaviješten putem elektronske pošte.

Ukoliko je proizvod rasprodan, narudžba će se otkazati i kupac će dobiti povrat sredstava.

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE PUTEM PAYPALA
Kupcima nudimo mogućnost plačanja putem Paypala, jednokratno svim kreditnim i debitnim karticama. (Mastercard, Maestro, Visa electron, American Express, VISA, Diners)
Paypal je najpopularniji svjetski servis elektroničkog plaćanja, svoj online račun možete otvoriti besplatno, a preko tog računa plaćati robu i usluge u web trgovinama koje prihvaćaju Paypal kao sredstvo plaćanja.

PLAĆANJE PUTEM UPLATNICE ILI INTERNET BANKARSTVOM NA RAČUN
Na kraju narudžbe sustav će vam generirati ponudu po kojoj uplaćujete.
Plaćanje izvršavate putem Internet bankarstva ili opće uplatnice.
Na polju poziv na broj koristite broj narudžbe.
U opis plaćanja također koristite broj narudžbe.
Narudžba se procesuira kada je uplata vidljiva na našem računu.
Nakon vidljive uplate vašu narudžbu pakiramo i šaljemo.
Također, vaš račun šaljemo zajedno sa narudžbom u paketu.

DOSTAVA

Dostupni proizvodi:

Odmah dostupni proizvodi, bit će poslani unutar 1-2 radna dana (ponedjeljak-petak) za vrijeme sniženja i akcija, vrijeme slanja se može produžiti.

Prednarudžbe i proizvodi koji se trebaju proizvesti po narudžbi:

Prednarudžbe i proizvodi koji se trebaju tek proizvesti po narudžbi, šaljemo čim stignu iz proizvodnje u našem studiu.

Puna cijena će biti naplaćena odmah kada je narudžba zaprimljena, bez obzira na kasniji termin dostave.

ROK DOSTAVE

Narudžbe šaljemo putem kurirske službe, očekivano vrijeme dostave je:

Hrvatska – 2-3 radna dana, dostava na otoke može biti i duža, za vrijeme sniženja i akcija, rok dostave se produžuje za 7 radnih dana.

Europa – do 14 radnih dana

USA i ostatak svijeta – 2-4 tjedna

Diana Dizajn j.d.o.o. nije odgovoran za kašnjenja u isporuci, uzrokovana vremenskim prilikama, međunarodnim carinskim zadržavanjima pošiljke ili bilo kakvim drugim okolnostima van naš kontrole.

CIJENA DOSTAVE

Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda i posebno se naplaćuje, odnosno za područje Republike Hrvatske, dostava je 5,30€, za narudžbe iz zemalja Europske unije 11 € te za ostale zemlje izvan EU dostava se naplaćuje 30€.

Kupac je obvezan prilikom preuzimanja pošiljku pregledati, vidljiva oštećenja prijaviti izravno dostavljaču, te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom dostavnice i primitkom računa registrirani korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled i da nema primjedbi na oštećenja na transportnim pakiranjima.

Ukoliko kupac odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne-kurirske službe u vezi oštećenih pošiljaka, te putem e-mail-a odmah, a najkasnije u roku od 8 (osam) dana obavijestiti Diana Dizajn j.d.o.o. dali želi ponovljenu isporuku ili povrat novca. Po primitku reklamirane pošiljke i odgovarajućeg obrasca se Diana Dizajn j.d.o.o. obvezuje, u rokovima propisanim za dostavu izvršiti ponovljenu dostavu ukoliko se radi o proizvodu koji se nalazi na zalihama kod Diana Dizajn j.d.o.o.. ili na zahtjev registriranog korisnika izvršiti povrat novca.

POVRAT ROBE I SREDSTAVA

Za povrat robe, kontaktirajte nas putem elektroničke pošte na [email protected]

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti , prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, na [email protected] ili putem obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Potrebno je navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora:

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe.

Proizvodi se moraju vratiti nenošeni, neoprani, u izvornom stanju i sa svim pričvršćenim etiketama i papirima . Molimo priložite originalnu otpremnicu narudžbe u povratni paket. Ako je vaša narudžba kupljena pomoću darovne kartice, povrat ćete dobiti samo izravno na darovnu karticu.

Molimo vas da nosite donje rublje kada prvi put isprobavate svoju kupovinu.

Zadržavamo pravo odbijanja povrata koji pokazuju znakove nošenja ili ne ispunjavaju gore navedene kriterije.

Proizvodi s oznakom Final Sale ne mogu se vratiti.

VRSTE POVRATA

Zamjena za veličinu ili drugi proizvod

Zamjena je moguća ukoliko je željeni zamjenski artikl dostupan.

Povrat sredstava

Povrat sredstava biti će proslijeđen u roku 14 dana, nakon što Diana Dizajn j.d.o.o. provjeri i prihvati vraćenu robu, koja mora biti u originalnom stanju.

Za artikl koji je izrađen po narudžbi , specifikaciji kupca ili jasno prilagođen potrošaču ne vršimo povrat novaca (izrada novih haljina koje nisu na zalihi, izrada po mjeri, promjena boje haljine, sužavane, proširivane, skraćene haljine i drugi krojački prepravci).

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10 Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor putem elektroničke pošte na [email protected] ili na adresu: Diana Dizajn j.d.o.o. , Stara cesta 20, 10251 Hr.Leskovac

Pri tome Vas molimo da upišete ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na Vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku od 15 dana od zaprimanja istog.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača i prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05,41/08, 125/11, 75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Kupac je obavezan obavijestiti prodavača o postojanju vidljivih nedostataka, bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak. Kao prodavač, ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari.

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Posebnom regulativom Europske unije,od 15.2.2016 diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupovine unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene itd.) svoj prigovor možete na brzi i jednostavan način podnijeti putem te platforme.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.dianaviljevac.com su vlasništvo tvrtke Diana Dizajn j.d.o.o.

Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama.

 Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja, stranica.

OSNOVNI PODACI

Naziv: VILJEVAC DESIGN d.o.o. 

Sjedište: Stara cesta 20, 10251 Leskovac, Hrvatska

Upisano u sudski registar: trgovački sud u Zagrebu

MBS: 04770188

OIB: 47989010272

IBAN PBZ: HR9323400091110658061
IBAN ZABA: HR0223600001102556072

Temeljni kapital: 10,00 kuna uplaćen u cijelosti

Članovi uprave: Diana Viljevac

[email protected]

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene u našoj web trgovini. Isporučitelj robe ponuđene na ovim stranicama je tvrtka Diana dizajn j.d.o.o.

Kupac je svaki posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, naruči i plati te sa time sklopi Ugovor sklopljen na daljinu.

Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.dianaviljevac.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14; 110/015), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija I ugovora na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

Diana dizajn j.d.o.o., putem Internet trgovine omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u web ponudi. Proizvodi su opisani i predstavljeni na detaljan način, boja proizvoda može varirati uslijed rasvjete i postavka monitora.

Cijene su izražene u kunama i u eurima i ne uključuju PDV.

Zaključno s kupnjom,vrijedi cijena na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe.

Diana dizajn j.d.o.o. zadržava pravo izmjene cijena u bilo kojem trenutku bez prethodne najave, te pokretanje sniženje cijena i posebne akcije.

Za narudžbe zaprimljene od kupaca koji žive van EU, mogući su dodatni troškovi carine i poreza, koju plaća kupac.

Diana dizajn j.d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

Uvjeti poslovanja odnose se na internet trgovinu.

( odnosi se na povrat robe i sredstava, reklamacije i prigovori )

NARUDŽBE

Diana dizajn j.d.o.o. zadržava pravo da odgodi dostavu narudžbe, ukoliko postoji problem sa naplatom narudžbe ili je kupac dao nepotpune podatke o dostavi.

Ako naručen proizvod nije dostupan (privremeno ili je rasprodan), kupac će biti obaviješten putem elektronske pošte.

Ukoliko je proizvod rasprodan, narudžba će se otkazati i kupac će dobiti povrat sredstava.

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE PUTEM PAYPALA
Kupcima nudimo mogućnost plačanja putem Paypala, jednokratno svim kreditnim i debitnim karticama. (Mastercard, Maestro, Visa electron, American Express, VISA, Diners)
Paypal je najpopularniji svjetski servis elektroničkog plaćanja, svoj online račun možete otvoriti besplatno, a preko tog računa plaćati robu i usluge u web trgovinama koje prihvaćaju Paypal kao sredstvo plaćanja.

PLAĆANJE PUTEM UPLATNICE ILI INTERNET BANKARSTVOM NA RAČUN
Na kraju narudžbe sustav će vam generirati ponudu po kojoj uplaćujete.
Plaćanje izvršavate putem Internet bankarstva ili opće uplatnice.
Na polju poziv na broj koristite broj narudžbe.
U opis plaćanja također koristite broj narudžbe.
Narudžba se procesuira kada je uplata vidljiva na našem računu.
Nakon vidljive uplate vašu narudžbu pakiramo i šaljemo.
Također, vaš račun šaljemo zajedno sa narudžbom u paketu.

KARTIČNO PLAĆANJE
Sigurnost plaćanja kreditnim karticama:
Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije.
Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka.
SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.
Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.
WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.
Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.
Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.
Izjava o konverziji valute:
– ako su na stranicama prodajnog mjesta cijene izražene u stranoj valuti (npr. €, $…), prije plaćanja, konačna se mora cijena preračunati u Eur i takva prikazati.

DOSTAVA

Dostupni proizvodi:

Odmah dostupni proizvodi, bit će poslani unutar 1-2 radna dana (ponedjeljak-petak) za vrijeme sniženja i akcija, vrijeme slanja se može produžiti.

Prednarudžbe i proizvodi koji se trebaju proizvesti po narudžbi:

Prednarudžbe i proizvodi koji se trebaju tek proizvesti po narudžbi, šaljemo čim stignu iz proizvodnje u našem studiu.

Puna cijena će biti naplaćena odmah kada je narudžba zaprimljena, bez obzira na kasniji termin dostave.

ROK DOSTAVE

Narudžbe šaljemo putem kurirske službe, očekivano vrijeme dostave je:

Hrvatska – 2-3 radna dana, dostava na otoke može biti i duža, za vrijeme sniženja i akcija, rok dostave se produžuje za 7 radnih dana.

Europa – do 14 radnih dana

USA i ostatak svijeta – 2-4 tjedna

Diana dizajn j.d.o.o. nije odgovoran za kašnjenja u isporuci, uzrokovana vremenskim prilikama, međunarodnim carinskim zadržavanjima pošiljke ili bilo kakvim drugim okolnostima van naš kontrole.

CIJENA DOSTAVE

Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda i posebno se naplaćuje, odnosno za područje Republike Hrvatske, dostava je 5,30€, za narudžbe iz zemalja Europske unije 11 € te za ostale zemlje izvan EU dostava se naplaćuje 30€.

Kupac je obvezan prilikom preuzimanja pošiljku pregledati, vidljiva oštećenja prijaviti izravno dostavljaču, te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom dostavnice i primitkom računa registrirani korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled i da nema primjedbi na oštećenja na transportnim pakiranjima.

Ukoliko kupac odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne-kurirske službe u vezi oštećenih pošiljaka, te putem e-mail-a odmah, a najkasnije u roku od 8 (osam) dana obavijestiti Diana dizajn j.d.o.o. dali želi ponovljenu isporuku ili povrat novca. Po primitku reklamirane pošiljke i odgovarajućeg obrasca se Diana dizajn j.d.o.o. obvezuje, u rokovima propisanim za dostavu izvršiti ponovljenu dostavu ukoliko se radi o proizvodu koji se nalazi na zalihama kod Diana dizajn j.d.o.o. ili na zahtjev registriranog korisnika izvršiti povrat novca.

POVRAT ROBE I SREDSTAVA

Za povrat robe, kontaktirajte nas putem elektroničke pošte na [email protected]

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti , prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, na [email protected] ili putem obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Potrebno je navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora:

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe.

Proizvodi se moraju vratiti nenošeni, neoprani, u izvornom stanju i sa svim pričvršćenim etiketama i papirima . Molimo priložite originalnu otpremnicu narudžbe u povratni paket. Ako je vaša narudžba kupljena pomoću darovne kartice, povrat ćete dobiti samo izravno na darovnu karticu.

Molimo vas da nosite donje rublje kada prvi put isprobavate svoju kupovinu.

Zadržavamo pravo odbijanja povrata koji pokazuju znakove nošenja ili ne ispunjavaju gore navedene kriterije.

Proizvodi s oznakom Final Sale ne mogu se vratiti.

VRSTE POVRATA

Zamjena za veličinu ili drugi proizvod

Zamjena je moguća ukoliko je željeni zamjenski artikl dostupan.

Povrat sredstava

Povrat sredstava biti će proslijeđen u roku 14 dana, nakon što Diana dizajn j.d.o.o. provjeri i prihvati vraćenu robu, koja mora biti u originalnom stanju.

Za artikl koji je izrađen po narudžbi , specifikaciji kupca ili jasno prilagođen potrošaču ne vršimo povrat novaca (izrada novih haljina koje nisu za zalihi, izrada po mjeri, promjena boje haljine, sužavane, proširivane, skraćene haljine i drugi krojački prepravci).

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10 Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor putem elektroničke pošte na [email protected] ili na adresu: Diana dizajn j.d.o.o. , Stara cesta 20, 10251 Hr.Leskovac

Pri tome Vas molimo da upišete ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na Vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku od 15 dana od zaprimanja istog.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača i prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05,41/08, 125/11, 75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Kupac je obavezan obavijestiti prodavača o postojanju vidljivih nedostataka, bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak. Kao prodavač, ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari.

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Posebnom regulativom Europske unije,od 15.2.2016 diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupovine unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene itd.) svoj prigovor možete na brzi i jednostavan način podnijeti putem te platforme.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.dianaviljevac.com su vlasništvo tvrtke Diana dizajn j.d.o.o.

Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama.

 Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja, stranica.